Livsfokus.blogg.se

Mitt nya liv med gastric bypass.

Uppesittarkväll och Julafton.

Publicerad 2019-12-25 13:46:00 i Jul,

Så nu har jag klarat av uppesittarkväll och julafton och det har gått riktigt bra. Något som har kommit mer och mer är känslan av att vara helt dränerad på energi! Det gör mig lite orolig inför att jag ska börja arbeta snart. Jag hoppas verkligen att jag kommer på hur jag ska göra för att få en snabb återhämtning när energin tar helt slut. Som det är nu så tar det en hel dag att återfå energin efter att den dalat helt. 
 
 
 
På fredag har jag tid för att ta bort agrafferna på operationssåren. Det ska bli skönt att bli av med dom. Har haft en galen klåda i såren de senaste dygnen, men det är ju bra, det tyder på att det läker.Har bytt plåster på såren och det ser riktigt bra ut.
 
Mat på julafton, hur gick det som nyopererad? Det gick bra. Jag tog lite Janssons frestelse, en skinkbit, en potatis och lite rödbetssallad. Under tiden som de andra tog både en och två gånger så koncentrerade jag mig på att äta långsamt och det fungerade. Drack lite glögg och kaffe och sen var jag klar. Det som jag upptäckte var att det var svårt att hålla mat-tider och att få i mig tillräckligt med vätska när jag är hemma hos någon annan. Det är något jag måste jobba på!
 
När jag kom hem så var energin som bortblåst. Kvällen tillbringades i soffan med dåliga tv-serier, och sedan släpade jag mig i säng. Hade ont i magen hela dagen från och till vilket gjorde mig orolig och när jag skulle sova mådde jag hemskt illa. Kan bero på att mat-tiderna inte sköttes av mig under dagen. Jag hoppas iallafall på det. Idag har jag inte känt av någonting.
 
Trots avsaknaden av energi så var mitt julfirande fantastiskt. Att få spendera den med människor jag älskar, barn och barnbarn, det är det bästa av allt. Och den bästa julklappen hade jag ju redan fått i form av gbp-operationen den 12 december 2019. Så trots lite kasst mående så var detta den finaste julen på många år och jag är väldigt tacksam för det. 
 
 
 
God Jul!

Om

Min profilbild

Lotta

Efter ett liv med kamp mot vikten sedan 11 års ålder tog jag till sist steget och gjorde en gastric bypass. Ett liv med bantande, dieter, detox, ätfönster med mycket mer så var det lika bra att inse att det enda som hände var att vågen pekade uppåt. Har flera gånger tappat både 30 och 40 kg, men med slutresultatet att det inte håller över tid. Beslutet är ett av de bästa jag har gjort! Opererades den 12/12-19. Nu har den riktiga och hållbara kampen börjat!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela