Livsfokus.blogg.se

Mitt nya liv med gastric bypass.

Träna mitt i en pandemi.

Publicerad 2020-11-24 06:39:18 i Allmänt, träning,

Det är svårt med alla restriktioner på grund av pandemin och det har jag all förståelse för. Jag anpassar mitt liv efter det så gott jag kan vilket innebär att jag försöker att inte vara där det finns många andra människor. Jag promenerar istället för att åka kollektivt, handlar det mesta online, tvättar händerna i princip hela tiden. Men det finns två saker som jag måste göra och det ena är att jag måste vara på mitt jobb, det finns ingen möjlighet att arbeta hemifrån. Och sen är det detta med träningen. Jag går ofta powerwalks, men behöver även träningen på gym för att må bra både fysiskt och psykiskt. 
 
Min lösning har blivit att jag går på gymmet jättetidigt. Då är jag helt ensam där och jag är sjukligt duktig på att torka av alla redskap både före och efter träningen. Hur gör ni? Hur klarar man sig igenom en pandemi? Och hur värjer man sig mot andras starka åsikter om att man går och tränar? Jag tycker att dubbelmoralen hos folk är enorm och att det är väldigt lätt att peka fingret mot någon annan samtidigt som man själv gör saker som kan vara tvivelaktiga om man skärskådar det. Jag fick lära mig i tonåren att man ska hålla rent utanför sin egen dörr innan man städar utanför sina grannars. Och det ordspråket har jag tagit med mig i livet och har verkligen använt det under 2020.
 
Foton från imorse. och det är så skönt att jag kom iväg och fick stärka min kropp innan arbetsdagens start!
 
 
 
 
 
 
Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är över att jag har fått möjlighet  till denna operation! Och jag känner verkligen med de som står i operationskö och som fått sina operationer inställda. Men jag hoppas att det snart ändrar sig och att de snart får genomgå denna livsomvälvande operation. 
 
Varför tar jag så mycket foton kanske någon undrar, är inte det väldigt egenkärt? Jo det kanske det är. Men jag måste hela tiden bevisa för mig själv att jag har ett annat utseende än tidigare, jag är inte den överviktiga, orkeslösa och deprimerade person som jag var för ett år sedan. Tvärtom så kan jag nu tycka om det jag ser och då får det ändå vara okej att vara kär i sig själv!
 
Ha det!

Om

Min profilbild

Lotta

Efter ett liv med kamp mot vikten sedan 11 års ålder tog jag till sist steget och gjorde en gastric bypass. Ett liv med bantande, dieter, detox, ätfönster med mycket mer så var det lika bra att inse att det enda som hände var att vågen pekade uppåt. Har flera gånger tappat både 30 och 40 kg, men med slutresultatet att det inte håller över tid. Beslutet är ett av de bästa jag har gjort! Opererades den 12/12-19. Nu har den riktiga och hållbara kampen börjat!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela