Livsfokus.blogg.se

Mitt nya liv med gastric bypass.

Matinlägg

Publicerad 2021-03-14 08:50:58 i Allmänt, Gastric bypass, mat,

Jag har verkligen överträffat mig själv med matinköp och matlagning de senaste veckorna. Jag har ätit bra mat och jag har knappt stått vid spisen någonting, vilket är den bästa situationen jag kan tänka mig. Det har dessutom varit lite roligt att planera och göra matlådor. Att laga mat kan vara något av det tråkigaste jag vet, så att kunna känna ens ett uns av att det är roligt att göra mat är en fantastisk känsla.
 
Varför känns det roligt just nu? Jag tror att det beror på att jag genom att verkligen planera mina inköp och laga mat som är billig för säsongen så ser jag hur väl ekonomin mår. Jag har infört köpstopp när det gäller allt annat än sånt som jag måste inhandla. Som till exempel livsmedel eller vitaminer och liknande. 
 
 
Gjorde en pizza med jordärtskocka som var himmelsk. Fungerade lika bra som festmåltid som jobblunch. Gick bra att frysa in och värma i mikro. Här hittar du receptet.
 
 
En dag blev jag bjuden på lunch på en fantastisk restaurang som heter Govindas som ligger i Majorna i Göteborg. Det var otroligt mycket mat och jag kunde såklart inte äta upp, men jag rekommenderar verkligen alla att gå dit för det var underbart gott.
 
 
Förra helgen blev det balkonglunch i värmande sol med Masala Garamgryta och ett glas vitt till det. Mycket gott och det gav en förhoppning om att våren faktiskt är på väg. Receptet hittar du här. Jag bytte ut kikärtorna mot vita och svarta bönor på grund av att min mage inte klarar av kikärtor.
 
Var i mataffären en dag och såg att de hade erbjudande på champinjoner, så jag blev sugen på champinjosoppa, så det fick det bli!
 
 
En annan dag ville jag inte ta fram något färdigt från frysen och kollade igenom mina skåp för att se vad jag hade. Och detta blev reultatet:
 
Mat behöver inte vara krångligare än så.
 
En annan dag lyckades jag slänga ihop en ugnspannkaka och gjorde rårörda lingon till. Gud så gott!
 
För ett tag sedan fryste jag in bananer som var på väg att bli dåliga. För några dagar sedan tog jag fram 2 stycken, tinade upp och mixade med 2 ägg, vaniljpulver och lite salt. Stekte pannkakor av smeten och åt med lite glass. Det blev sjukt gott! Och jag var mätt oerhört länge efter att jag hade ätit. Gott som mellanmål eller lunch!
 
Mycket mat blev det i detta inlägget, men det är så viktigt att äta rätt efter att man har genomgått en överviktsoperation. Operationen är bara ett verktyg som hjälper till, men om man inte ändrar på sättet man har ätit innan operationen så kommer det antagligen att misslyckas i det långa loppet. Att reflektera över sitt förhållande till mat är iallafall för mig en nödvändighet för att kunna leva det liv jag vill leva, och därför är jag glad att jag nu har hittat någon form av glädje i detta med mat.
 
Vad är viktigt fördig, och vilka förändringar har du gjort i ditt sätt att tänka kring mat?
 
Ha det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

Efter ett liv med kamp mot vikten sedan 11 års ålder tog jag till sist steget och gjorde en gastric bypass. Ett liv med bantande, dieter, detox, ätfönster med mycket mer så var det lika bra att inse att det enda som hände var att vågen pekade uppåt. Har flera gånger tappat både 30 och 40 kg, men med slutresultatet att det inte håller över tid. Beslutet är ett av de bästa jag har gjort! Opererades den 12/12-19. Nu har den riktiga och hållbara kampen börjat!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela